targ nunti ghid mariaj nunta la unirea Bellaria

Hai pe facebook

iti gasim locatia in 48 de ore


Povestim despre vinul de nuntă cu cei de la Cotnari (Cătălin Grecu, Director Marketing Cotnari)

Viile Cotnariului se întind astăzi pe 1.750 hectare şi sunt răsfăţate de soarele domol ce îmbracă dealurile din Podişul Moldovei. Din podgorie, vinul îmbătrâneşte frumos, în tihnă, în butoaie de stejar păstrate cu grijă  în crame răcoroase. Bogat în istorie, vinul Cotnari este un adevărat aur lichid ce poartă în el lumina soarelui, bogăţia pământului și un strop de suflet.

Nimic mai potrivit decât să povestim despre vinul de nuntă cu cei de la Cotnari, una dintre cele mai premiate mărci de vinuri, având nenumărate distincţii atât la concursuri naţionale cât şi internaţionale.

 

Cum trebuie asortat vinul cu meniul de nuntă? Câteva sfaturi pentru aperitiv, peşte şi friptură.

Teoretic, fiecare fel de mâncare ar trebui să aibă vinul propriu. De regulă însă, la nuntă încă se mai  merge pe un singur soi de vin sau maxim două. În general se preferă vinul alb, demisec, pentru a satisface toate gusturile.

La aperitiv, dacă sunt brânzeturi şi carne albă (peşte, pasăre, fructe de mare), se merge pe un vin alb sec sau demisec.

La friptură, dacă este carne de pasăre, vin alb, dacă este carne de porc sau vită, se recomandă un vin roşu sec.

 

Ce vinuri se potrivesc în funcţie de sezonul în care are loc nunta. De exemplu sunt vinuri mai potrivite pentru o nuntă într-o zi toridă de vară şi altele perfecte pentru o nuntă de octombrie sau noiembrie?

Vinul alb se potriveşte şi vara şi iarna, depinzând şi de meniu. Desigur că vara este preferat vinul alb şi mai nou cel roze. Un vin cu un nivel de alcool nu foarte mare (undeva la 12-13 grade alcool este suficient). La o nuntă de vară nu trebuie să lipsească un vin alb proaspăt, tânăr, sec şi fresh, o producţie de maxim doi ani.

 

Există o ordine pentru servirea vinurilor în timpul nunţii (seci, dulci, albe, roşii..)?

Dacă sunt mai multe vinuri, întotdeauna se serveşte de la sec la dulce şi de la alb la roşu. Dacă încercăm un vin dulce înaintea unuia sec, nu o să mai simţim calităţile acestuia din urmă, dulceaţa primului acoperind total proprietăţile vinului sec. De asemenea şi un vin roşu care e mult mai corpolent şi mai dur decât unul alb, va umbri calităţile celui din urmă.

 

Observăm o preferinţă pentru vinurile albe la nunţi. Care sunt cele mai îndrăgite soiuri albe, în rândul nuntaşilor români?

Vinurile albe demiseci sunt preferate la majoritatea nunţilor. Atât soiurile pure (Feteasca albă, Grasa de Cotnari demisec) cât şi anumite cupaje din mai multe soiuri (Blanc de Cotnari, Catalina).

 

Ştim că preţurile vinurilor variază foarte mult în funcţie de calitate şi de modul de ambalare (vrac/Bag in Box sau sticlă). Spuneţi-ne câte ceva despre ofertele Cotnari pentru viitorii miri.

Compania Cotnari le-a pregătit viitorilor miri o ofertă foarte variată, acoperind întreaga plajă de cerinţe.

De la vinuri dedicate, cum este CASA DE PIATRĂ, şi care este la un preţ promoţional susţinut de companie, el fiind un vin DOC şi până la gamele de SELECŢII (Blanc, Chateau) şi de ce nu chiar vinuri de vinotecă din anii de producţie sinonimi cu vârsta mirilor.

 

Câţi litri de vin recomandaţi pentru o nuntă de 100 de persoane? Cum se calculează (litri/persoană)?

De regulă se ia o medie de o sticlă sau un litru de om. Un bărbat va consuma mai mult decât o femeie şi atunci cam acesta este consumul mediu. Şi dacă îmi este permisă o glumă, o sticlă de vin prinde foarte bine şi a doua zi, după nuntă.

 

Gândiţi-vă la următoarea situaţie ideală: Dacă bugetul nu este o problemă, ce soiuri de vinuri nu trebuie să lipsească de la nuntă şi cum recomandaţi să fie servite?

Ar trebui un spumant sec la primirea oaspeţilor (nu dulce cum se poartă la noi încă). Apoi vinuri albe seci şi demiseci (Frâncuşa sau Blanc de Cotnari) la primele feluri de mâncare, în concordanţă cu preparatele. Aş opta şi pentru un roze asortat la un peşte mai gras (Busuioacă sec – Colocviu sau Domenii demisec). Un pahar de vin roşu (Fetească neagră DOMENII) la friptura de porc sau vită şi la tort un vin alb dulce (Grasa de Cotnari vinotecă).

Poate fi oferit şi un digestiv la final. Toate acestea servite cu moderaţie (un pahar de vin la fiecare fel de mâncare cred că este suficient.

Întotdeauna apa trebuie servită în pahar separat, nu turnată peste vin.

Considerăm că vinul şi muzica reprezintă 80% din reuşita unei nunţi. Şi dacă ştii să potriveşti fiecare vin la felul de mâncare servit, atunci nu ai cum să dai greş.Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.ghidmariaj.ro si a partenerilor nostri. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.ghidmariaj.ro si partenerilor nostri. Pentru mai multe informatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal va rugam sa accesati Politica de Confidentialitate
Va rugam sa nu abuzati de acest serviciu si sa trimiteti doar cereri corecte si reale.
Activitatea dvs. este monitorizata - IP: 3.234.244.18

Acest formular va ajunge la toate restaurantele din județul solicitat. Ghid Mariaj vă va ţine la curent cu lista de locaţii disponibile, şi va veni cu un răspuns sigur în aproximativ 48 de ore, prin e-mail.
Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.ghidmariaj.ro. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.ghidmariaj.ro si colaboratorii nostri.