targ nunti ghid mariaj nunta la unirea Bellaria

Hai pe facebook

iti gasim locatia in 48 de ore


Luna de miere la Florența, comoara din inima Toscanei

Florența își păstrează și astăzi farmecul din care îi provine celebritatea. Lăsând la o parte trecutul istoric și capodoperele nepreţuite ale picturii, sculpturii și arhitecturii, în piețe, când păşeşti pe pavajul ros de forfota obișnuită a orașului, parcă începi să auzi tropăitul cailor și scârțâitul de roți grele care frământau cândva pietrele imense.

Există câte ceva pentru fiecare în Florența: de la admirarea unora dintre cele mai mari capodopere din lume ale artei Renașterii, la hoinăritul prin buticuri de designeri și de la explorarea împrejurimilor, cu orașele istorice de pe dealuri, cu vin și restaurante încântătoare, la vizitarea unora dintre numeroasele stațiuni.

Ce să vizitați

-       Domul Santa Maria del Fiore, aflat în inima Florenței, domină orașul cu o cupolă enormă.

-       Baptisterium, cu renumitele sale uși, este una dintre cele mai vechi clădiri ale Florenței, datând probabil din secolul IV. Aici au fost botezați mulți florentini faimoși, inclusiv Dante.

-       Bar Vivoli Gelateria, acest mic salon de înghețată atrage mulți oameni și se formează cozi lungi pentru combinațiile sale gustoase. Vivoli pretinde că face “cea mai bună înghețată din lume”, iar pereții săi sunt acoperiți de articole din presă scrise de cunoscători într-ale înghețatei care susțin puternic această idee.

-       Santa Croce, magnifica biserică în stil gotic adăpostește mormintele mai multor florentini faimoși, inclusiv Michelangelo și Galileo.

-       Palazzo Vecchio încă își mai îndeplinește rolul inițial, de primărie a Florenței.

-       Uffizi, cea mai veche galerie de artă din lume. O veți putea admira aici pe “Venus din Urbino”, senzualul nud de Tizian, blamat pentru că portretiza zeița într-o poză atât de indecentă. Tot aici veți putea vedea renumita pictură “Nașterea lui Venus” de Botticelli și “Sfânta Familie” a lui Michelangelo.

-       Galleria dell’ Accademia, pentru o întâlnire cu celebrul David a lui Michelangelo.

Ce să cumpărați

Fiind un centru al modei și al antichităților de calitate, Florența este scumpă, dar greu de egalat.

-       Abundă și chilipirurile, mai ales în materie de pielărie și încălțăminte. Frumoase poșete, portofele și haine din piele se găsesc la un preț remarcabil de bun, dar pe stradă se vând și falsuri după mărci celebre.

-       Hârtia marmorată este unul dintre produsele florentine specifice. O puteți cumpăra fie sub formă de coli și carnete, fie sub formă de măști de carnaval și chiar păsări și flori.

-       Parfumuri și cosmetice preparate artizanal. Produsele din farmaciile florentine sunt deseori preparate de călugări sau călugărițe, după formule vechi.

-       Ceramică și reproduceri. Olarii toscani fac piese extrem de decorative, de la obiecte moderne originale și copii după obiecte renascentiste, la vase atractive. Puteți cumpăra și replici ale sculpturilor preferate.

-       Accesorii de modă. În Florența găsiți toate numele din modă, inclusiv designeri locali ca Gucci.

-       Delicatese toscane. Vizitați o alimentari (băcănie) pentru a alege din fascinantul stoc disponibil. Între produsele toscane de gustat și de luat acasă se numără antipasti la borcan, uleiuri de măsline aromate, miere delicioasă și o mare varietate de conserve “de casă”.

Pentru o lună de miere cum nu se poate mai romantică, alegeți Florența, un oraș din țara uleiului de măsline, a pastelor, vinurilor, a ruinelor romane și a palatelor renascentiste – o destinație însuflețită de oamenii care trăiesc în stilul "la vita e bella".Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.ghidmariaj.ro si a partenerilor nostri. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.ghidmariaj.ro si partenerilor nostri. Pentru mai multe informatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal va rugam sa accesati Politica de Confidentialitate
Va rugam sa nu abuzati de acest serviciu si sa trimiteti doar cereri corecte si reale.
Activitatea dvs. este monitorizata - IP: 3.234.244.18

Acest formular va ajunge la toate restaurantele din județul solicitat. Ghid Mariaj vă va ţine la curent cu lista de locaţii disponibile, şi va veni cu un răspuns sigur în aproximativ 48 de ore, prin e-mail.
Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.ghidmariaj.ro. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.ghidmariaj.ro si colaboratorii nostri.